Flash má (zase) problém - vypněte jej, ať vás nenakazí

Pro Adobe Flash nejsou bezpečnostní díry něčím neznámým, dvě nové jsou ale už zneužívány v útocích přes reklamní systémy. Nemusíte být tedy na stránce útočníka, stačí být na stránce, která pečlivě nehlídá, jaké inzeráty se na ní zobrazují. Aktuálně útočníci cílí na Internet Explorer a Firefox na Windows, podstata chyby se ale jen na tyto prohlížeče neomezuje a hrozí všem. Útočníci mohou získat plný přístup k vašemu počítači a nyní na něj instalují klienta botnetu. 

Adobe sice vydal aktuálně novou verzi s číslem 16.0.0.287, ta ale opravuje jen jednu z aktivně používaných chyb. Adobe přislíbilo opravu, ale ta bude nejdřív příští týden.

Chrome, Firefox a Opera umožňují zapnout spouštění Flash objektů (nebo obecně všech pluginů) až po kliknutí myší. Pokud tedy nechcete přijít o podporu Flashe, udělejte alespoň toto. Přehrávače videa nebo hry zatím mezi zdroji nákazy nejsou a jeden klik navíc pomůže. Odinstalovat Flash je také možné, ale ten je už součástí Chrome a aktuálního Internet Exploreru, takže tam musíte zablokovat vestavěné moduly.

Zdroj: Krebs on Security, Don´t need Coffee, Adobe

Diskuze (55) Další článek: Windows na Macu: Jak virtualizovat s největším výkonem

Témata článku: , , , , , , , , , , ,