Nvidia | Grafické karty

Geforce GTX 1180 čekejte za dva měsíce. Founders Edition bude stejně drahá jako loni

Nvidia má nyní na trhu již druhým rokem grafické karty generace Pascal a všichni netrpělivě očekávají příchod nové generace. Ta ponese kódové označení Turing podle slavného matematika Alana Turinga. Z již dříve uniklých informací vyplynulo, že k tomu dojde nejspíše v druhé polovině roku 2018, ale doposud nebyl znám měsíc, natož přesné datum. Nyní se objevily nové informace, podle kterých hodlá Nvidia vydat první grafickou kartu 15. července, informuje Tom's Hardware.

Jako první bude v prodeji grafická karta spadající do vyššího highendu v podobě GTX 1180 Founders Edition (FE) s cenou 699 dolarů, tedy stejně jako u loňské GTX 1080 8 GB. U té pak standardní cena (mimo edici FE) klesla na 599 dolarů, podobný postup bychom tak mohli čekat i letos.

Zpočátku prodejů bude GTX 1180 dostupná pouze v referenčním provedení a nereferenčních edicí se dočkáme zřejmě o měsíc později. Podle posledních neoficiálních informací bude grafický čip obsahovat 3 584 jader CUDA na frekvenci mezi 1 600 MHz a 1 800 MHz. Karta bude vybavena již novými paměťovými čipy GDDR6 o kapacitě 8 až 16 GB.

Pokud vás zajímá, jaký bude mít grafická karta výkon, tak prozatimní spekulace GTX 1180 řadí někam mezi stávající GTX 1080 Ti a Titan XP, zda budou tyto prognózy blízko realitě se dozvíme až v prvních testech, které budou pravděpodobně vydané již v den vydání GTX 1180 na trh.

Diskuze (68) Další článek: AMD zakládá druhý tým na vývoj grafických čipů, bude mít 900 pracovníků

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,