Google | Gmail | E-mail

Gmail vyhlásil konec nudným statickým e-mailům. Všem začal zapínat podporu těch interaktivních

Google má interaktivní e-maily v plánu již delší dobu, nyní ale začal zapínat jejich podporu pro všechny uživatele Gmailu. Ti tak nyní u podporovaných služeb uvidí přímo v těle zprávy celou konverzaci pod dokumentem či například aktuální informace o letu z letenky.

Celá novinka je postavená na technologii AMP, kterou Google tlačí mezi vývojáře webových stránek za účelem zrychlení mobilního internetu. V rámci e-mailů pak umožňuje načítání interaktivního obsahu a to jak dotazníků, tak třeba komentářů k souboru v rámci Google Dokumentů či zdi na Pinterestu. Krom těchto dvou zmíněných subjektů prozatím novinku podporuje například i oblíbená služba Booking.com či Despegar, Doodle, Ecwid, Freshworks, Nexxt, OYO Rooms.

Výhodou je, že např. pro potvrzení účasti na schůzce či výběru termínu nemusíte opouštět e-mailového klienta a vše provedete přímo uvnitř. Stejně tak informace, které vám zobrazuje, mohou být stále aktuální a tak namísto pěti e-mailů o nových komentářích se stačí podívat do toho prvního, kde jsou všechny aktuálně vypsané. Pokud ale používáte Gmail skrze jiného klienta, načte se vám klasický statický e-mail.

Uživatelé pro zapnutí novinky nemusí podnikat žádné kroky, administrátoři firemních G Suite účtů ji mohou povolit v administrátorské konzoli. Pro vývojáře si pak Google nachystal návod, jak novinku implementovat do svých e-mailů.

Jaký používáte e-mail? Nenastal čas na změnu?

Diskuze (19) Další článek: BBC zablokovalo Googlu přístup ke svým podcastům. Nepředává jim totiž data o posluchačích

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,