Apple | Google | Operační systémy

Google přebral Applu manažera věnujícímu se macOS. Má přivést Fuchsii na trh

Bill Stevenson pracoval u Applu přes 14 let. Věnoval se jeho operačnímu systému macOS, hlavně pak jednotlivým programům a spolupráci s vývojáři. Nyní ale přechází pod Google, jak se pochlubil na svém LinkedInu. Zde by měl pomoci dostat chystaný operační systém Fuchsia na trh.

Stevenson začal v Applu v roce 2004 jako Product Release Engineer pro OS X, kdy diagnostikoval problémy s frameworky a komunikoval s vývojáři mimo firmu. Odtud se vypracoval až na vedoucího vývoje AirPlay, Find ny Mac a dalších cloudových služeb, až se v roce 2012 stal Senior Manager for Mac/Windows Program Management kdy pracoval na posledních velkých aktualizacích macOS.

8e72e896-b164-4717-987f-20a0cb9ff5a7
Prací v Googlu se pochlubil na sociální sítí LinkedIn.

Je tak logické, že Google chce člověka s podobným pozadím a jak se Stevenson pochlubil na LinkedInu, bude mít na starosti tajemný systém Fuchsia. Ten již Google vyvíjí několik let, stále ale poměrně za zavřenými dveřmi. V poslední době ale na jeho vývoj vyčlenil i lidi, které se dříve věnovali Androidu. Ten by navíc měl být v budoucnu Fuchsií nahrazen, to ještě ale několik let potrvá.

Co je nového v aktuálním Androidu 9?

Zdroj: 9to5Google

Diskuze (7) Další článek: Hraní počítačových her představuje stále větší energetickou zátěž pro celý svět

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,