Google upekl druhý největší obchod ve své historii. Pomůže mu lépe zabezpečit služby

Google oznámil, že za 5,4 miliardy dolarů koupí americkou společnost Mandiant. Ta se již osmnáctý rokem zabývá kybernetickou bezpečností a navrhuje software pro ochranu sítí a datových center. Google zaplatí hotově 23 dolarů za akcií, což je o 57 % víc, než byla tržní hodnota Mandiantu.

Obchod ještě musí schválit regulační úřady, ale firma věří, že akvizici dokončí ještě letos. Mandiant se stane součástí divize Google Cloud, kde se bude podílet na vývoji obranných štítů a nástrojů pro testování odolnosti.

Pro Google je to již devátá akvizice v oboru kybernetické bezpečnosti. V minulosti koupil například antivirový agregátor VirusTotal, služby Postini a Impermium pro detekci spamu, reCaptchu na ochranu webů před roboty nebo SlickLogin sloužící k bezheslové autentizaci.

Mandiant bude v historii firmy dokonce druhou největší posilou. Větší obchod Google jen přesně před 10 let, když koupil společnost Motorola Mobility. Tu nakonec doslova rozebral a prodal na součástky.

Diskuze (4) Další článek: První test Apple M1 Ultra. V procesorovém výkonu ho dorovná až 32jádrový AMD Ryzen Threadripper 5000

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,