GoPro končí s výrobou dronů a propouští 300 lidí

Slavný výrobce akčních kamerek GoPro není v poslední době v nejlepším zdraví. Rozhodl se proto učinit několik těžkých rozhodnutí, mezi nimiž je konec výroby dronů. V návaznosti na to ještě propouští skoro 300 lidí ze svých současných 1 254 zaměstnanců. Společnost to uvedla v tiskové zprávě.

Podle společnosti byl jejich dron Karma druhý nejpopulárnější ve své cenové kategorii (po DJI). GoPro ale mělo problém na něm vydělat, protože „tento trh je extrémně kompetitivní“. Když se to zkombinuje s „nepřátelským regulačním prostředí“ v USA a Evropě a očekávaným zmenšením trhu, GoPro už v prodeji nevidí smysl.

Aktuální stav tedy je, že společnost plánuje doprodat všechny drony, které vyrobila, současným i nadále nabídne podporu, ale další nevyrobí a ani nebude investovat do jejich vývoje.

A není to jediné opatření, které GoPro plánuje. Chce také zlevnit svoji Hero6 Black kameru, aby se prodeje trochu více rozjely. Výkonný ředitel Nick Woodman navíc udělal velkorysé gesto a na rok 2018 se vzdal mzdy.

Celkově je to ale smutný moment pro GoPro. Firma se chtěla rozšířit i mimo akční kamery, ale nezadařilo se. Hlavní slovo na trhu s drony má DJI, který dron od GoPro lehce překonal pokročilejším Mavic Pro. Další drony jako ADII od AirDog také nepomáhají.

Diskuze (1) Další článek: Sjednoceno: Google Pay je nové jméno pro Wallet, Android Pay a další platební služby Googlu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,