Hackeři se dostali do cloudu Tesly běžícím na Amazonu a těžili kryptoměny

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 7

Názory k článku

22. 02. 2018 12:54

Takových otevřených účtů bez hesel musí být nespočet. Amazon samotný odhaduje, že 8-10% provozu je neautorizovaná těžba, ale sledování prostředků by vyšlo dráž než to nechat těžit, navíc to platí objednavatel

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
22. 02. 2018 12:15

Copak sběr dat, až si nová generace, bez zkušenosti s předchozí totalitou, vymodlí jen elektrická (zatím neekologická) auta, ale především už jen autonomní, pak se budou moci stát 3 nepěkné scénáře*, které mohou vést k narušení systému řízení, hromadným haváriím, či velkým škodám při delším odstavení systému. Auta už nebudou mít manuální řízení a jeho používání stejně nebude dovoleno.
1. Dojde k útoku jednotlivce, msta firmě, boj za svého boha, žádost o výkupné.
2. Mohou útočit mnohem sofistikovaněji celé skupiny, státy.
3. Budou demokraticky** zvoleny v dané zemi, nedemokratické síly, které použijí všechny nástroje (vč. tohoto a ještě třeba naprosté kontroly nad $ - pouze elektronické platby), k nekompromisnímu převzetí moci nad společností. Ta se pak již nebude mít šanci bráni - jak asi?
** Jistě bláhové, takže příklad, ve Francii, dosáhl počet muslimů právě 55% (otázka do konce tohoto století, dělohy hovoří jasně), budou volby, opravdu si někdo myslí, že pak o demokracii a rovných právech lidí, v této zemi ještě uslyšíme. Nechám ho v tom snu. Příklad USA by zase klidně byl převzetí moci nedemokratickými silami, jejíž příznivci po zvolení prezidenta (Trump) šli zapalovat auta a rabovat (tolik k demokracii), ano jde o okruh lidí kolem paní Clinton. Ta o svobodě a demokracii nic neví, ona a jí podobní, potřebují měnit, zachraňovat svět a určovat jeho směr, "chránit menšiny" (které začnou poroučet většině), označovat lidi s jiným názorem za rasisty či xenofoby, jeden takový zde také byl, Lenin se jmenovat (ten zase nenáviděl "buržousty".

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (4)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor