Huawei na MWC: Žádný nový mobil, zato nádherný notebook s periskopem a výkonné tablety

  • Huawei si letos dalo na MWC od smartphonů pauzu
  • Kompenzuje to trojicí výkonných tabletů s 2,5D displejem
  • Bonusem je notebook s FullView displejem, čtečkou otisků prstů a vyskakovací kamerou

Huawei MateBook X Pro

První novinkou Huawei v Barceloně je nový notebook MateBook X Pro, který má být vybavenější verzí modelu z loňského MWC. Novinka sází na tenké rámečky a je dokonce osazena tzv. FullVieW displejem. Díky tomu tak v podobném těle nabídne větší 13,9” dotykový displej s 3K rozlišením a poměrem stran 3:2. Pod „prémiový“ design se podepsalo kovové šasi s tloušťkou sympatických 14,6 mm. Potěší také váha pouhých 1,33 Kg. 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
MateBook X Pro je prvním notebookem s FullView displejem, zabírá 91% obrazovky. Trend ztenčování rámečků je tak patrný i u notebooků.

Notebook bude pohánět některý z procesorů Intel i5/i7 z řady Kaby Lake. O grafickou stránku se pak postará grafika Nvidia GeForce MX150 s 2GB paměti GDDR5. Operační paměť bude dostupná ve variantách 8 nebo 16 GB. K uložení dat pak poslouží až 512 GB SSD. Pro skvělý hudební zážitek je zařízení vybaveno reproduktory od Dolby Atmos. Vestavěná 57,4Wh baterie má zajistit výdrž až 15 hodin při surfování na webu. K nabíjení bude možné využít konektoru USB-C, který za půl hodiny dovede notebook nabít na 6 hodin provozu.

Klepněte pro větší obrázek
Notebook působí kvalitním dojem díky kovovému šasi.
Má tloušťku jen 14,6 mm a váží pouze 1,33 kg.
Další snímky najdete v galerii.

Huawei notebook vylepšil o několik vychytávek z jeho smartphonů. V tlačítku napájení tak bude například integrovaná čtečka otisků prstů. S důrazem na soukromí vymyslel i kamerku, která je zde zapuštěna do klávesnice a uživatel ji musí před použití otevřít stlačením. Operačním systémem je zde samozřejmě Windows 10.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Velký důraz je kladen na bezpečnost a soukromí, z toho důvodu je notebook osazen čtečkou otisků prstů a přední kamerka je schovaná v klávesnici, přičemž ji vysunete stisknutím.

Cena a dostupnost notebooku MateBook X Pro na českém trhu bohužel zatím není známá. V Evropě však jeho cena bude startovat na 1 499€, tedy cca 37 500 Kč u verze s i5, 8 GB RAM a s 256 GB SSD. Za nejvyšší variantu s i7 a dvojnásobnými pamětmi už zaplatíte 1 899 €, tedy 47 500 Kč.

Tablety řady MediaPad M5

Jedná se řadu tří celokovových tabletů, která se jako první na světě mohou pochlubit 2,5D zakřivením displeje. Jeho úhlopříčka bude mít u menšího modelu 8,4 palců, u dvou vyšších modelů pak 10,8". Všechny dostaly 2K rozlišení, technologie ClariVu 5.0 zajišťuje skvělou ostrost videí a zobrazí i ty nejjemnější detaily.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Huawei MediaPad M5 8 se může chlubit 2,5D zakřivením displeje

Tablety sází i na zvukovou stránku. 8,4" verze nabídnou dvojici repráčků, 10,8" varianta rovnou čtyři, za kvalitu všech zodpovídá známá značka Harman Kardon. Podporováno je i Hi-Res audio u sluchátkového výstupu. Benefitem má být také podpora LTE.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Huawei MediaPad M5 10 přinese prémiový design a skvělý výkon či zvuk díky čtveřici repráčků Harman Kardon 

Tablety pohání výkonný procesor Huawei Kirin 960, který dodává výkon například u loňského vlajkového smartphonu Huawei P10. Operačním systémem je zde Android 8 Oreo s nadstavbou EMUI 8.0. U desetipalcových variant byl modifikován do desktopové podoby, která přináší hlavní panel TaskBar pro snadnější přístup k souborům a jejich následné úpravě či sdílení.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Pomocí bočních pinů lze k desetipalcovému MediaPadu M5 připojit i klávesnici. V tu chvíli se prostředí EMUI 8.0 přepne do destopového režimu pro pohodlnější používání. Další fotky z Barcelony najdete v galerii.

O výdrž tabletů se stará 5 100, respektive 7 500mAh, baterie v prospěch větších modelů, přičemž u „desítek” bude podporováno i rychlé nabíjení Huawei QuickCharge. Desetipalcová verze bude navíc k dispozici i ve verzi MediaPad M5 Pro, která nabídne dotykové pero M-Pen s citlivostí 4096 úrovní. Stylus je osazen také několika tlačítky pro rychlé pořizování screenshotů, mazání obrázků, apod..Benefitem většího modelu bude i možnost připojení hardwarové klávesnice pomocí tzv. Pogo pinů na boku.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Desetipalcový MediaPad 5 Pro bude dostupný i s dotykovým perem.

Menší Huawei MediaPad 5 s 8,4" displejem se k nám dostane v paměťové kombinaci (4 + 32 GB) s Wi-Fi připojením během dubna za 8 599 Kč, ve verzi s LTE pak za 9 999 Kč. Větší desitipalcový model se 4 GB RAM a dvojnásobnou pamětí pak za 11 490 Kč, k dispozici však bude pouze Wi-Fi varianta. Cena a dostupnost MediaPad 5 Pro 10 pro český trh zatím není stanovana. V Evropě však bude startovat za cenu 499€ tedy cca 12 500 Kč.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Fotografie z tiskové konference pokračují ve fotogalerii.

Huawei MediaPad M5 Pro naživo z Barcelony:

Diskuze (16) Další článek: Samsung Galaxy S9: Všechno důležité ve 152 sekundách

Témata článku: Huawei, , , , , , , , , Dolby Atmos, Pogo Pin, Čtečka otisků, Displej, Operační systém, Stlačení, Vybavená verze, Wi-fi varianta, Notebook, Otisky prstů, Taskbar, #Huawei, Půl hodiny, Integrovaná čtečka, Nejjemnější detail, První novinka,