Sociální sítě | Pinterest

Instapaper se vrací do Evropy a opět zavádí placené předplatné

V roce 2016 koupil Pinterest oblíbenou službu na ukládání a čtení článků Instapaper. Ta naštěstí nebyla pohlcena či zrušena, před několika měsíci se ale zcela stáhla ze zemí v rámci Evropské unie. Minulý měsíc ale došlo k opětovnému oddělení od sociální sítě a jako samostatná služba se k nám nyní vrací, včetně placených tarifů. Informoval o tom web Neowin.

Po akvizici se Instapaper zcela zbavil svého prémiového předplatného a byl kompletně zdarma, nyní se ale vrací k původnímu stylu monetizace. Předplatné vyjde na 2,99 dolarů měsíčně či 22,9 ročně, za což uživatel získá fulltextové vyhledávání v uložených článcích, neomezené možnosti poznámek, webovou aplikaci bez reklam a další výhody.

Ta, pro nás, nejzajímavější změna je ale v opětovné dostupnosti služby v rámci EU. Z ní totiž odešla údajně kvůli GDPR, nyní se ale vrací a nově bude na Github zveřejňovat informace o aktualizacích služby. Jako kompenzaci za nedostupnost navíc služba nabízí 6 měsíců předplatného zdarma. Otázka ale je, zda uživatelé mezitím nepřešli třeba ke konkurenčnímu Pocketu od Mozilly.

Váš názor Další článek: AMD i Nvidia dávají hry zdarma ke svým vybraným grafikám

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,