Intel chce prodat divizi zaměřenou na vývoj čipů pro chytrá domácích zařízení

Intel pokračuje v rozprodávání a po divizi vývoje 5G modemů pro mobilní telefony, kterou prodal Applu za miliardu dolarů, se podle informací webu Bloomberg chystá prodat i divizi Connected Home.

Divize Connected Home se v Intelu zaměřuje na vývoj úsporných čipů, které jsou určené pro různá jednodušší zařízení typu routery a podobně. Intel má z této divize roční příjem kolem 450 milionů dolarů, což je vzhledem k celkovým příjmům za rok 2019, které by se měly vyšplhat až na 71 miliard dolarů, opravdu nicotná částka.

Prodej této divize znamená, že se dále Intel zbavuje částí, které mu příliš nevydělávají a ve kterých nedokáže příliš dobře konkurovat. I když je „Connected Home“ a nejrůznější chytrá elektronika v domácnosti a firmách budoucnost, je zde velká konkurence společností, které vyvíjí levné čipy na bázi architektury ARM.

Pokud se prodej uskuteční, má to pochopitelně i pozitivní dopad, protože šéf Intelu Bob Swan jasně ukazuje, že se snaží zaměřit zdroje a síly Intelu tam, kde to pro Intel dává největší smysl a kde je nejsilnější - ve výkonných čipech. Zaměření na tuto oblast je právě v této době klíčové, protože se AMD probudilo a na trh dostalo výkonná řešení, která mohou způsobit Intelu závažné problémy jak v oblasti čipů pro koncová zařízení (Ryzen), tak i v segmentu serverů a datacenter (Epyc).

Diskuze (1) Další článek: Špičkový hráč, kterého porazil superpočítač, raději ukončil další profesionální dráhu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,