Intel ukončil veškeré podnikové aktivity v Rusku a Bělorusku

V důsledku války Ruska proti Ukrajině se od Ruska distancují i ty největší globální společnosti a tou další je také Intel, který k této problematice vydal i oficiální prohlášení.

Intel už 3. března oznámil přerušení veškerých dodávek zboží do Ruska a Běloruska pro všechny tamní zákazníky a nyní přitvrzuje na maximální hranici – ukončuje veškeré byznysové aktivity v Rusku, kde působí už od roku 1991.

Zároveň ale zmiňuje, že bude v těchto těžkých chvílích nadále podporovat všechny zaměstnance, kterých je v Rusku kolem 1 200 a zabývají se jak vývojem softwaru, tak i hardwaru. Intel také v oznámení volá po ukončení války a návratu k míru. Intel už rovněž implementoval nové procesy, které mají za cíl stabilizovat mezinárodní aktivity i přes to, že Rusko je teď vlastně mimo hru.

K podobnému kroku se již dříve odhodlaly společnosti jako Nvidia, Lenovo, HPE, Dell, Apple nebo AMD. Vzhledem k tomu, že samotný ruský stát i ruské firmy potřebují procesory hlavně pro servery a datacentra, bude výpadek těchto technologických velikánů obrovským problémem. Nebude možné upgradovat a opravovat servery a bude nutné minimalizovat množství hardwaru s tím, jak budou docházet komponenty.

Pokud bude válka pokračovat, lze očekávat, že začne Rusko více využívat třeba čipy z Číny, které ale nejsou tak výkonné a efektivní jako modely od AMD, Intelu nebo Nvidie a dalších.

Diskuze (27) Další článek: Tento solární panel vyrábí elektřinu i po západu slunce. Sice málo, ale je to přece lepší než nic

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,