Sociální sítě | Mobilní aplikace | TikTok

Jak smazat TikTok: zrušit účet je jednoduché, ale nejprve raději odstraňte videa

Sociální síť TikTok je jednoznačným fenoménem, a to hlavně mezi mladými uživateli, takže není divu, že se stále častěji objevuje dětských v mobilních telefonech. Mnozí rodiče však shledají aplikaci jako nevhodnou a chtějí TikTok zrušit. Ať už patříte mezi ně, nebo chcete účet na TikToku odstranit z jiných důvodů, poradíme jak na to. 

Hned na začátek však musíme upozornit, že aplikace TikTok nevyžaduje registraci a vytvoření uživatelského účtu. K prohlížení videí publikovaných ostatními uživateli, jejich hodnocení „lajky“ a čtení komentářů není účet potřeba. Založení účtu je ovšem požadováno, pokud chcete sledovat vybrané uživatele či publikovat vlastní videa. Při registraci TikTok vyžaduje minimální věk 13 let, nicméně dítěti nic nebrání nastavit si libovolné datum narození.

Jak smazat účet na TikToku

TikTok funguje pouze v mobilní aplikaci – účet tedy nelze spravovat (a tedy ani vymazat) přes webové stránky. V první řadě proto potřebujete mobilní telefon, na kterém je účet přihlášen. Zde nejprve přejděte do sekce označené jako – slouží k tomu tlačítko situované zcela vpravo v dolní liště.

Tím se dostanete na stránku profilu. Pokud chcete mít jistotu, že po účtu nezbude ani stopa, pak doporučujeme začít mazáním publikovaných videí, jež jsou viditelná v této sekci. Bohužel to budete muset dělat ručně, jedno video po druhém: otevřít, klepnout na tři tečky a ve spodní nabídce klepnout na Smazat a potvrdit v dialogovém okně Smazat.

Poté, co vymažete všechna videa, můžete pokračovat zrušením účtu. Tuto možnost najdete v nabídce, která se zobrazí po klepnutí na tři tečky v pravém horním rohu profilu. Zde otevřete sekci Spravovat můj účet a následně klepněte na Odstranit účet. Zbývá potvrdit svůj záměr a máte hotovo.

Po zrušení účtu na TikToku:

  • Nebudete moci použít tento účet k přihlášení na TikTok.
  • Ztratíte přístup k publikovaným videím (proto jsme doporučili jejich smazání).
  • Ztratíte přístup k zakoupeným položkám (vynaložené peníze TikTok nevrací).
  • Sdílené informace, například zprávy z chatu, mohou být ostatním stále viditelné.
Diskuze (6) Další článek: Streamování her z Google Stadia začalo fungovat i na mobilních sítích 4G a 5G

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,