Jiří Devát: Data rostou a síťový byznys také

Hostem Connected je Jiří Devát, generální ředitel české pobočky Cisco Systems. Na téma rostoucího objemu přenášených dat, jejich odbavování a softwarově definovaných sítí.

Byznys se síťovými technologiemi nadále poroste s tím, jak roste počet přenášených dat. Hlavním hybatelem má být zejména video a mobilní zařízení. V Connected to tvrdí šéf české pobočky Cisco Jiří Devát. Firmy dle jeho slov to síťové infrastruktury investují a budou investovat i v případě ekonomickou problémů.

„Jsme primárně softwarová firma, protože všechny klíčové funkce v rámci sítí jsou dnes definovány softwarově,“ otevírá Devát další významné síťové téma. Byznys se síťovými technologiemi vidí nový trend – softwarově definované sítě (SDN). Podle Jiřího Deváta přesto není jasné, zda je SDN další velká věc nebo pouze menší část celého odvětví.

„SDN je další etapou toho, jak mohou být sítě stavěny, ale pořád budeme potřebovat inteligentní zařízení,“ komentuje zdejší šéf největší síťové firmy světa. Velikou budoucnost SDN hlásá zejména VMware, který odkoupil mladý startup Nicira. Podle Deváta se nicméně silná partnerská role mezi těmito společnostmi nemění.

Dřívější šéf české pobočky Microsoftu ve videu rovněž hovoří i nárůstu objemu přenášených dat, rostoucím investicím firem do síťové infrastruktury a o tom, jak významnou roli v přenosu dat hraje a bude hrát video.

Na pořadu spolupracujeme s UPC a SAT Plus. Starší díly můžete sledovat zde.

Předchozí díly Connected

Diskuze (1) Další článek: Setkání Windows User Group – leden 2013

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,