Kalkulačka vytvořená polským fyzikem spočítá, s jakou pravděpodobností bychom přežili útok upírů

Polský fyzik Dominik Czernia vytvořil skutečně originální on-line kalkulačku. Můžete si na ní totiž spočítat, s jakou pravděpodobností by lidstvo přežilu válku s upíry, kteří by některé z nás zabíjeli a jiné přeměňovali

„Jde o kombinaci dvou věcí, které mi připadají fascinující – fikce a vědy,“ řekl Czernia ScienceAlertu.

„Líbí se mi, když můžeme matematické modely aplikovat i na ty nejpřekvapivější věci a popisovat upíří apokalypsu pomocí diferenciálních rovnic je rozhodně na vrcholu mého seznamu,“ dodal.

Drákula, nebo Stmívání?

Uživatel si nejprve musí vybrat jeden z několika možných scénářů. Láká vás začít s jedním jediným upírem? Zvolte možnost „Stoker-King“ založený na knihách Drákula a Prokletí Salemu.

Chcete raději uvažovat existenci mnoha upírů? Pak je pro vás jasnou volbou scénář inspirovaný Stmíváním a Pravou krví. Atd. Pokud se vám však ani jedna z pěti předpřipravených variant nelíbí, můžete si vytvořit vlastní.

Následně lze nastavit až 13 parametrů pro tři populační podskupiny: lidi, upíry a zabijáky upírů. Stanovte, jak agresivní upíři mají být či jak jednoduché bude je zlikvidovat… a pak už si jen počkejte na výsledek.

Diskuze (21) Další článek: Facebook má nové logo. Chce s ním dát jasně najevo, že vlastní i Instagram a WhatsApp

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,