Google | Chytrá domácnost | Google Asistent

Lenovo vyrobilo první chytré displeje s asistentkou Googlu

Amazon loni rozšířil svůj chytrý reproduktor Echo o displej a představil Echo Show a o něco levnější Echo Spot, které dnes pořídíte i na velkých českých e-shopech. Bylo jen otázkou času, kdy se k podobnému kroku rozhoupou v Googlu, který prodává zase svůj repráček Home.

Nyní se firma na svém blogu pochlubila prvními displeji s hlasovou asistentkou na (zatím jen americkém) trhu. Vyrobilo je Lenovo, jmenují se poněkud nenápaditě Smart Display a jsou k dispozici ve dvou variantách 8“ HD za 200 dolarů a 10“ FHD za 250 dolarů. Od minulého víkendu je prodává třeba Amazon, BestBuy, Wallmart a další.

Displej může přehrávat multimédia ze služeb Google Play, v době nečinnosti zobrazovat přehled s počasím, naplánovanými schůzkami, sloužit jako hloupý fotorámeček a samozřejmě zobrazovat vizuální odpovědi na hlasové dotazy.

Pro český trh budou podobné displeje zajímavé v okamžiku, kdy se hlasoví asistenti domluví česky. Zatímco základní asistent na Androidu to už zvládne, jeho nástupce, který je k dispozici právě na Home, zatím nikoliv, ačkoliv bychom se už relativně brzy měli dočkat nápravy. Tedy snad.

Váš názor Další článek: Facebook během jediného dne ztratil hodnotu 120 miliard dolarů. Stal se historickým rekordmanem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,