Klávesnice | Příslušenství | Logitech

Logitech představil nové mechanické klávesnice pro herní fajnšmekry

Logitech včera představil dvojici nových mechanických herních klávesnic – G815 a G915. Vyznačují se nízkoprofilovými spínači GL, které mají ve srovnání s typickými mechanickými klávesami poloviční výšku zdvihu. Stisk kláves by díky tomu měl být až o 25 % rychlejší, což uživatelé ocení při psaní i během hraní her.

Obě klávesnice mají pět programovatelných kláves G-key, speciální tlačítka pro ovládání médií, kolečko regulace hlasitosti a RGB podsvětlení s podporou přibližně 16,8 milionů barev.

Zákazníci budou moci vybírat ze tří verzí spínačů – od prakticky úplně tichých, až po ty s dostatečně slyšitelným zvukem. Každý si tedy bude moci zvolit podle toho, jaká sluchová odezva mu vyhovuje:

  • GL klikací – slyšitelné kliknutí a hmatová odezva
  • GL hmatové – jemný doraz pro drobnou hmatovou odezvu
  • GL lineární – dokonale plynulý stisk

S drátem i bez

Základní rozdíl mezi oběma novinkami je v tom, že Logitech G915 LIGHTSPEED je bezdrátová, zatímco Logitech G815 LIGHTSYNC se k počítači připojuje přes USB port kabelem. Obě klaviatury mají shodné rozměry 475 × 150 × 22 milimetrů a váží bez kabelu 1045 gramů.

Bezdrátová varianta slibuje na jedno nabití až 135 dnů hraní se zhasnutým a 12 dnů s rozsvíceným podsvětlením (při používání po dobu 8 hodin denně). Když nabití baterie poklesne pod 15 procent, upozorní na tuto skutečnost indikátor na klávesnici i obslužná aplikace Logitech G HUB na počítači. Úplné nabití je poměrně rychlé – trvá pouhé tři hodiny.

Barvičky, kam se podíváte

Obě klávesnice přinesou kromě obvyklých funkcí také vizuální zážitek. Technologie LIGHTSYNC RGB nové generace synchronizuje osvětlení s herním a zábavním obsahem na obrazovce a zajišťuje tak unikátní zážitek. Pomocí softwaru Logitech G HUB lze každé klávese nastavit individuální osvětlení.

Logitech již spustil předobjednávky a oznámil české doporučené ceny. V případě, že vás zaujala G915 LIGHTSPEED si připravte 6 899 korun, verze G815 LIGHTSYNC je o něco levnější – má stát 5 499 korun.

Diskuze (8) Další článek: Pozor na srpnové aktualizace Windows 10. Některým nešťastníkům se dokolečka restartují

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,