Mapy.cz | Seznam.cz | Navigace

Mapy.cz umí navigovat mezi pruhy a upozorní na překročení povolené rychlosti

Seznam oznámil nové funkce ve své mobilní aplikaci Mapy.cz, které potěší hlavně řidiče. Týkají se primárně navigačního režimu a jejich společným cílem je poskytnout motoristům co možná nejvíce informací. Nová verze aplikace je již dostupná pro platformy Android a iOS.

První a patrně nejzásadnější novinkou jsou informace o organizaci jízdních pruhů na křižovatce. Tento údaj je zobrazován ve druhém „řádku“ v horní části obrazovky formou grafických symbolů se zvýrazněnými pruhy, které může řidič použít pro pokračování v cestě.

Abyste neplatili pokuty

Druhou novinkou je zobrazování aktuální rychlosti jízdy vedle indikátoru maximální povolené rychlosti v daném úseku. Aby řidič nemusel neustále sledovat obrazovku, upozorní ho navigace na případné překročení rychlostního limitu zvukem.

Další změny se odehrály v navigačních hlasech, ve kterých přibyly nové pokyny. Vývojáři také přidali nové možnosti nastavení navigace, díky kterým ji lze lépe přizpůsobit představám a požadavkům uživatele.

informace o organizaci jízdních pruhů na křižovatce
Informace o organizaci jízdních pruhů na křižovatce

U verze pro Android je mezi novinkami uvedena ještě podpora nových souřadnicových systémů MGRS a OLC a vylepšení historie hledání, které má být „více po ruce“ a dostupné všem uživatelům.

Aktuální verze pro Android nese číslo 6.7.2 a funguje na zařízeních s Androidem 4.1 a vyšším. Poslední verze pro iOS má číslo 4.2.0 a je určena pro přístroje s iOS 10.3 a novějším. Jestliže máte aplikaci Mapy.cz nainstalovanou, měla by její aktualizace proběhnout automaticky.

Diskuze (17) Další článek: 7 nejvýkonnějších jaderných elektráren světa: Temelín ani Dukovany si neškrtnou

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,