Mark Zuckerberg může být vysmátý. Facebook opět předvádí rekordní finanční výsledky

Facebook zveřejnil finanční výsledky za první čtvrtletí letošního roku a opět překonal odhady investorů s rekordními čísly.

Celkové příjmy za první tři měsíce tohoto roku se dostaly na 11,9 miliardy dolarů, což je o 49 % více, než za stejné období minulý rok. Zisk se ve zmíněném čtvrtletí dostal k takřka pěti miliardám dolarů, konkrétně na hodnotu 4,988 miliardy dolarů. To je sice méně než za předchozí rekordní čtvrtletí (vánoční sezóna zajišťuje více prodané reklamy), ale meziročně jde o růst o vysokých 41 %.

Facebooku se dařilo nadále zvyšovat počet aktivních uživatelů, a to i přes aktuální skandál s únikem a hromadným sběrem informací externími společnostmi. Efekt tohoto skandálu ale bude spíše zasahovat případně až do příštích čtvrtletí.

Pokud jde o denně aktivní uživatele, těch má Facebook už 1,45 miliardy (meziroční růst o 13 %), jednou za měsíc se do Facebooku přihlásí nebo spustí aplikaci rekordních 2,2 miliardy uživatelů (meziroční růst o 13 %). Na příjmech z jednotlivých uživatelů je ale vidět, jak obrovský rozdíl je u amerického trhu, kde má Facebook z jednoho uživatele příjem v průměru kolem 23 dolarů, zatímco třeba v Evropě jen 6 dolarů a v Asii minimálních 2,5 dolaru.

Facebook začal rovněž značně navyšovat kapitálové investice, které meziročně stouply z 1,3 miliardy dolarů na 2,8 miliardy dolarů.

Diskuze (19) Další článek: Seznam spustil dvoufázové přihlášení. Už se vám na účet nedostane žádný lump

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,