Microsoft | Bing | Vyhledávače

Microsoft chce do Bingu zabudovat chatovací roboty

Microsoft v těchto dnech testuje vývojářský nástroj, díky kterému bude možné přímo do jeho vyhledávače Bing zabudovat chatovací roboty. Funkci zatím zkouší v Seattlu a brzy jí představí v celém světě.

Chatovací roboti budou poháněni technologií Skypu a bude je možné využít jen v několika určitých situacích. Charakter těchto situací bude muset Microsoft ještě specifikovat, ale zatím to vypadá, že roboti budou limitování například na případy, kdy bude člověk vyhledávat obchodní centrum/restauraci/kino apod. - chatovací robot bude schopen odpovědět, jaká je otevírací doba centra a zda se tam dá parkovat.

Společnost novinku představí na vývojářské konferenci Build, která se bude konat v Seattlu mezi 10. a 12. květnem. Na rozdíl od loňské konference, která byla vyprodána za méně než pět minut, trvalo té letošní prodat všechny lístky osm hodin.

Myšlenka chatovacích robotů v Bingu přichází několik měsíců poté, co šéf Microsoftu Satya Nadella oznámil, že společnost se chce botům intenzivně věnovat. Minulý rok proto Microsoft zveřejnil na Twitteru chatovacího robota jménem Tay, který celý svět zaujal tím, že se velmi rychle stal rasistickým.

Každopádně zda něco jako chatovací robot pomůže Bingu získat nové uživatele je otázka. Jisté je jen, že je to poměrně originální nápad.

Diskuze (6) Další článek: Facebook rozšiřuje záběr, začíná produktovat seriály

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,