Microsoft: Internet Explorer 11 pro Windows 7 bude

Microsoft potvrdil, že uvolní novou verzi prohlížeče Internet Explorer i pro starší systém Windows 7. Ještě před několika dny nebylo vůbec jasné, zda bude Internet Explorer 11 dostupný jen pro Windows 8. Na vývojářské konferenci Build představil Microsoft Internet Explorer 11 ve verzi Preview jako součást nových Windows 8.1, datum uvedení finální verze ještě známo není.

IE11.png
Internet Explorer 11 z Windows 8.1 bude dostupný i na Windows 7

Na zastaralé Windows XP nedostaneme nic novější než Internet Explorer 8, pro Windows Vista je poslední dostupnou verzí Internet Explorer 9. Současná verze Internet Exploreru 10 je dostupná jak pro Windows 8, tak i pro Windows 7. To ukazuje, že Microsoft uvádí Internet Explorer vždy pro poslední dvě verze svého operačního systému, takže Internet Explorer 10 by měl být pro Windows 7 poslední verzí. Ale nebude tomu tak.

Uživatelů Windows 7 je zatím nejvíce a dle přijetí Windows 8 tomu tak ještě docela dlouho bude. Microsoft by tak měl velmi silnou skupinu uživatelů, kteří nepoužívají poslední verzi internetového prohlížeče, což je z hlediska vývoje a bezpečnosti zbytečné. Hlavní novinkou Internet Exploreru 11 je podpora akcelerace pomocí WebGL, které nebyl Microsoft ještě nedávno příliš nakloněn. To se také potvrdilo na konferenci Microsoft Build. WebGL dnes podporují všechny prohlížeče, u Opery a Safari se však musí ručně aktivovat.

Diskuze (25) Další článek: Deezer chystá českou lokalizaci a postupně dobývá svět

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,