Microsoft investoval miliardu dolarů do OpenAI. Chce pomoci vytvořit „prospěšnou“ obecnou inteligenci

Nezisková organizace OpenAI, kterou v roce 2015 založil Elon Musk ale v únoru tohoto roku z ní kvůli neshodám odešel, už představila několik revolučních pokroků v oblasti výzkumu umělé inteligence. Cílem vědců v OpenAI je vytvořit prospěšnou AGI neboli obecnou umělou inteligenci. A nyní dostalo OpenAI opravdu velkou podporu.

K poměrně velké investici do této organizace se totiž rozhodl Microsoft, který do OpenAI vloží jednu miliardu dolarů. Zároveň bude s OpenAI ještě více spolupracovat i v rámci hardwaru a softwaru, takže pro výzkum nabídne vlastní zázemí platformy Azure.

Klepněte pro větší obrázek 
Tým OpenAI

Pro OpenAI tak bude Azure exkluzivní cloudovou platformou pro veškerou práci a běh umělé inteligence.

Spolupráce s Microsoftem, která částečně začala už v roce 2016, má rovněž další důležitý význam - komercializace technologií, které OpenAI vyvine. Díky tomu bude mít Microsoft přístup k nejnovějším AI technologiím a zároveň bude moci nabídnout produkty s přidanou hodnotou, kterou bude zajišťovat různě specializované umělá inteligence. Právě na to se chce Microsoft soustředit v následujících letech ve svých produktech a službách.

Váš názor Další článek: Podívejte se, jak čínská vesmírná stanice Tchien-kung 2 shořela v atmosféře

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,