Microsoft označil svůj antivir jen jako základní řešení (aktualizováno)

Aktualizováno:

Microsoft na šířící se zprávu zareagoval, šlo prý o chybnou interpretaci. Na blogu pak vysvětluje, že jeho bezpečnostní řešení pracuje napříč různými ekosystémy a do vyvíjí se nové technologie pro ještě kvalitnější ochranu. Dále upozorňuje, že nové metody ochrany zabudoval do svého řešení v letošním roce a výrazně zvyšují účinnost detekce.

Microsoft spolupracuje se specializovanými výrobci antivirových programů, nicméně pro ochranu počítačů doporučuje jako dostatečné své řešení.

Původní text:

Sám Microsoft označil svůj antivirový software MS Security Essentials za pouze základní řešení a doporučuje doplňkový antivir, informuje PCpro na základě rozhovoru s odpovědnou šéfkou z Microsoftu. Zatímco v začátcích (od roku 2009) si antivir od Microsoftu v nezávislých testech vedl velmi dobře, poslední dobou zaostával za konkurencí. Microsoft uznává, že jeho antivirové řešení lze považovat pouze za základní ochranu. Doporučuje instalaci konkurenčního antiviru, který lépe ochrání váš počítač.

mse.jpg
MS Security Essentials se už netěší tak příznivému hodnocení jako na počátku

Microsoft Securitiy Essentials nyní neuspěl v mnoha testech, např. Den­nis Tech­no­lo­gy Labs vykonávající anti­virové tes­ty pro server PC Pro. Microsoft uvádí, že za neúspěchem programu nestojí jeho (ne)kvalita, ale zejména fakt, že infrastruktura IT je velmi různorodá a nestojí pouze na řešení Microsoftu. Ten přitom nemá ambice vyvíjet komplexní bezpečnostní řešení.

Microsoft své řešení doporučuje jako nezbytný základ pro zabezpečení, který je v případě potřeby větší ochrany vhodný doplnit specializovaným programem. Podotýká, že jako základní bezplatná ochrana není Securitiy Essentials špatný program. Dle PC Pro byl letos hodnocen jen jako mírně podprůměrný. Nicméně v testu AV-Test propadl už v roce 2011.

Diskuze (68) Další článek: Tajný dokument NSA odhaluje plány na zničení sítě Tor

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,