Microsoft připraví Windows 10 ROM pro telefony s Androidem

Čínský trh podle Microsoftu miluje flashování alternativních ROM na mobilní telefony s Androidem. Ostatně právě zde se zrodila hromada komunitních a přepracovaných verzí systému od Googlu. Microsoft toho chce využít a uzavřel partnerství s mobilním výrobcem Xiaomi.

659231534Softwarová firma plánuje vyrobit alternativní ROM s Windows 10 pro model Mi4. K mobilnímu Windows 10 pro telefon původně distribuovaný s Androidem by se nejprve měli dostat výhradně schválení betatesteři, cíl je ale zřejmý – Microsoft by tímto způsobem mohl na svou stranu přetahovat uživatele Androidu, kteří by si možná mobilní Windows chtěli vyzkoušet, nebudou ale kvůli tomu kupovat nový telefon.

Xiaomi Mi4 by měl být pouze první podporovaný model, pokud se ale experiment osvědčí, Microsoftu připraví svoji ROM i pro další telefony.

V androidím mobilním světě by se nejednalo o nic nového. Stejným způsobem mohli zájemci zkoušet třeba mobilní Ubuntu, Firefox OS a další alternativní operační systémy, jejichž ROM je zpravidla k dispozici i pro telefony z řady Nexus a některé další modely oblíbené mezí early-adoptery, kteří se nebojí flashovat svůj kapesní počítač.

Diskuze (34) Další článek: Microsoft ukázal přihlašování Windows Hello. Už žádná textová hesla

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,