Microsoft vám dá provizi, když někoho dostanete do Windows Store

Aktuální obchodní strategie Microsoftu se hodně točí kolem Windows Store. Jednotný online obchod nabídne především aplikace a hry, ale také videa, hudbu a další obsah, a to pro všechna zařízení běžící na Windows 10, což představuje počítače, tablety, telefony, Xbox anebo třeba i HoloLens. Jenomže jak dostat do Windows Store lidi? Kromě toho, že by se měla rapidně rozšířit nabídka aplikací je tu další novinka – Microsoft spustí affiliate program.

Affiliate znamená, že Microsoft dá provizi tomu, kdo do Windows Store přivede uživatele a ten si zde něco koupí. Je to celkem běžný model, který nabízí kdejaký e-shop, ale u prodeje aplikací to úplně běžné není. Apple sice něco takového v iTunes nabízí, ale na Google Play affiliate není a doposud nebyl ani ve Windows Store.

979784569 
Affiliate už Microsoft nabízel třeba na koupi Office nebo Windows, nyní bude program dostupný i pro Windows Store

Pokud budou podmínky affiliate jednoduché a finančně lákave, bude to silná motivace pro všechny provozovatele webů. Budou vytvářet přehledy aplikací, třeba i vlastní katalogy, vehementně doporučovat a lákat uživatele, aby si aplikaci ve Windows Store koupili. Microsoft tím může získat poměrně silnou propagaci.

Podrobné podmínky affiliate programu zatím nebyly prozrazeny, ale je jisté, že provize půjde ze zisku Microsoftu, nikoli z podílu vývojáře. Co už víme, že výplaty budou vypláceny skrze německou společnost Arvato distribution GmbH, a to od minimální nastřádané částky 25 eur. Chcete-li se jako první dozvědět o spuštění, zaregistrujte se.

Diskuze (26) Další článek: Drahý IT outsourcing? Mýtus! Šetří až 25 % nákladů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,