Windows | Windows 10 | April 2018 Update

Microsoftu unikl název další velké verze Windows 10. Moc originality nepobral

Microsoft aktuálně finišuje s přípravami další velké verze Windows 10, která je očekávána na jaře tohoto roku. I tentokrát samotnému vydání předchází Bug Bash, tedy sada úkolů pro Insidery, které mají za cíl vyladit nové funkce a odstranit chyby, které se v betaverzi objevují. V rámci popisku u jednoho úkolu ale Microsoft omylem prozradil název celé aktualizace.

Novým názvem tak s pravděpodobně bude Spring Creators Update. Celé to navazuje na sérii započatou právě před rokem s první aktualizací Creators Update, zaměřenou právě na kreativní funkce v systému, následovanou Fall Creators Updatem, který vyšel na podzim.

Aktuálně je popisek úkolu změněn a název byl nahrazen pouhým kódovým označením RS4 (Redstone je název vývojové větve Windows od listopadové aktualizace v roce 2015). Je ake možné, že finální název bude zcela jiný a jednalo se pouze o zapomenuté interní označení či vtípek pro všímavé. Na oficiální rozuzlení si budeme muset ještě chvíli počkat.

Nová verze se zaměří na rozšíření Fluent Designu do systému a propojení počítačových Windows s mobilními telefony s Androidem a iOS.

Co nás čeká na jaře za novinky ve Windows?

Diskuze (44) Další článek: Počet předplatitelů Apple Music roste, v USA by mohlo v létě překonat Spotify

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,