Mladý kryptoměnový startup TRON koupil BitTorrent. Utratil za něj 126 milionů dolarů

Po více než měsíci spekulací je to oficiální. Singapůrský startup Tron Foundation úspěšně dokončil akvizici firmy BitTorrent Inc. Podle informací webu TechCrunch za ni zaplatil 126 milionů dolarů. BitTorrent Inc. stojí za vývojem stejnojmenného internetového protokolu, který využívá více než 100 milionů aktivních uživatelů a nabízí jeho implementaci i ke komerčním účelům.

Společnost Tron Foundation, která je známá především vlastní kryptoměnou Tron (TRX), má za sebou poměrně krátkou minulost. Oficiálně vznikla až v červenci loňského roku, ovšem dokázala perfektně využít rostoucího trhu s kryptoměnami. Její token TRON, postavený na blockchainu Ethereum se dokonce pár měsíců po své vytvoření dostal do první desítky kryptoměn z pohledu tržní kapitalizace. Na svém vrcholu jeho celková kapitalizace činila více než 16 miliard dolarů.

Zajímavé je, že v té době (ani doposud) firma nepředstavila žádný reálný produkt. Pouze zaujala svou myšlenkou vytvoření decentralizované platformy pro zábavní průmysl, který byl vhodný například pro hráče, hudebníky, blogery, vývojáře a jiné tvůrce obsahu. Svou vizi si však zřejmě hodlá splnit. V těchto dnech totiž, přechází z Etherea na svůj vlastní blockchain a akvizice BitTorentu do ní také skvěle zapadá vezmeme-li v úvahu, že firma vlastní například streamovací službu BitTorent Now.

Zdroj: BitTorrent (blog)

Váš názor Další článek: Čínská firma prodávala nebezpečné vakcíny

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,