Nvidia | Monitory | MSI | FreeSync | G-Sync

MSI se chlubí, že jeho 16 herních monitorů s FreeSync je kompatibilních s G-sync na kartách Nvidie

Když Nvidia minulý měsíc povolila na svých grafických kartách technologii Adaptive Sync (známou častěji jako FreeSync dle AMD), zaručovala zprvu kompatibilitu pouze s 12 aktuálními modely monitorů na trhu ze zhruba čtyř set dostupných. Značka MSI mezi touto dvanáctkou chyběla, ale nyní dohání manko.

MSI nyní oznámilo, že všech jeho 16 herních monitorů s FreeSync je kompatibilních s herními kartami Nvidie. Kompatibilita však nebyla ověřena testy Nvidie, ale interními testy MSI. Výrobce monitorů na základě nich říká, že by uživatelé neměli narazit na žádný problém.

8d448f28-adac-4908-8bbd-438a5f4a282d
Přehled otestovaných kompatibilních monitorů MSI

Mnoho lidí si klade otázku, v čem jsou interní testy Nvidie jiné. Proč ověřování monitorů trvá tak dlouho a proč třeba mezi ověřenými stále není žádný od MSI, přestože sám výrobce již otestoval celé své portfolio a tvrdí, že na problémy s kompatibilitou nenarazil. Bez oficiálního testu Nvidie však monitor nedostane nálepku „G-Sync Compatible“, což může uškodit jeho prodejům.

Právě označením „G-Sync Compatible“ Nvidia označuje monitory s ověřenou kompatibilitou s Adaptive Sync. Je to poněkud matoucí označený, protože samotné G-Sync označuje vlastní technologii Nvidie pro synchronizaci obrazu, která s Adaptive Sync kompatibilní není a monitor s „pravým G-Sync“ od Nvidie na kartách od AMD synchronizaci frekvencí nenabídne.

Mnoho lidí si klade otázku, v čem jsou interní testy Nvidie jiné. Je totiž celkem zvláštní, že všechny tyto monitory jejich testem neprošly, přitom dle vlastních testu MSI zde žádný problém není. Dá se očekávat, že další velcí výrobci herních monitorů velmi brzy oznámí výsledky svých vlastních testů kompatibility a seznam podporovaných modelů LCD monitorů bude nadále přibývat.

Zdroj: PCgamer

Diskuze (6) Další článek: Konference UX z praxe: Přijďte se seznámit s užitečnými nástroji

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,