Nejlepší pokročilé kalkulátory pro náročné

Pokud jste techničtí vysokoškolští studenti, učitelé nebo profesionálové, pak si s obyčejnou kalkulačkou ve Windows nevystačíte. Nabízíme vám proto ty nejzajímavější nástroje pro náročné.

Každý potřebuje pokročilou kalkulačku na něco jiného. Někdo hodlá pracovat se složitými rovnicemi a operacemi, jiný s maticemi a další chce vykreslit grafy. Nelze tak určit univerzální a nejlepší program pro jakékoli druhy výpočtů. Každý uživatel preferuje jiný styl, jinou filosofii práce a jiné výsledky.

Rozhodli jsme se vám tedy nabídnout koktejl těch nejzajímavějších pokročilých kalkulaček a matematických aplikací, jaké diskutující na fóru Živě.cz doporučovali nejčastěji a nejvíce. Najdete mezi nimi svého favorita, nebo v diskuzi pod článkem doporučíte ještě něco lepšího?

Wolfram Mathematica

Produkty od Wolfram jsou obecně brány za špičku mezi nástroji pro provádění náročných výpočtů. Mathematica nabízí maximální výkonnost i funkčnost v kombinaci s pohodlným a přehledným uživatelským rozhraním. Zvládá řadu inteligentních automatizačních algoritmů, které zvyšují produktivitu práce, a je sama o sobě kompletním balíkem bez nutnosti přidávat nejrůznější add-ony.

wolfram.png

Navíc umí složité vizualizace výpočtů, modelování, programování atd. Velkými obdivovateli Mathematicy byli především uživatelé PiranhaGreg, KissLick nebo Cejky. Problémem je ovšem vysoká cena za tento software, který je tak dostupný především na univerzitách, výzkumných pracovištích apod.

Vyzkoušet Wolfram Mathematica, placený

 

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,