Web | DuckDuckGo | Vyhledávače

Nenápadný rival Googlu od něj získal klíčovou doménu Duck.com

Alternativní webový vyhledávač DuckDuckGo, který se profiluje jako anonymní služba, která své návštěvníky nijak nesleduje a neservíruje jim cílenou reklamu, získala novou internetovou doménu.

Vedle její domácí duckduckgo.com nyní funguje i duck.com, která vás přesměruje na tu prvně zmíněnou, která alespoň prozatím nadále funguje jako hlavní adresa služby.

9f06dd6f-60ef-4d2e-b1eb-e61945619195
DuckDuckGo v akci

Lehce pikantní je však to, od koho tuto doménu firma získala. Od Googlu. DuckDuckGo se přitom marketingové profiluje právě jako protipól Googlu, do kterého se velmi rád a zostra strefuje a po malých krůčcích nabírá nové a nové uživatele. Pomohl mu k tomu i Apple, který začal nabízet DuckDuckGo jako alternativní vyhledávač ve svých produktech.

Obliba služby roste i v Česku, i když zde funguje docela dobře jen základní vyhledávání a vyhledávání obrázků. Další funkce, třeba vyhledávání zpravodajského obsahu (Novinky), se omezuje na zdroje v angličtině.

Diskuze (10) Další článek: Apple nabírá nové inženýry pro bezdrátové nabíjení. Po podložce AirPower ale stále není vidu ani slechu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,