Nestlé věří Facebooku. Se všemi zaměstnanci přechází na jeho Workplace

Firma Nestlé aktuálně dokončila přechod na firemní službu Workplace by Facebook od největší sociální sítě. Ta umožňuje vnitrofiremní komunikaci podobně, jako například konkurenční Slack či Microsoft Teams. Facebooku se tak pro svou poměrně opomíjenou službu podařilo získat velkého hráče.

Zavedení služby trvalo přibližně 9 měsíců a týká se celosvětově na 210 000 zaměstnanců. V tiskové zprávě vyzdvihuje, že díky Workplace by Facebook dosáhlo o 25 procent vyššího zapojení zaměstnanců u jednotlivých příspěvků, než na dalších platformách. Službu využívá pro správu svých více jak 2 000 různých značek, komunikace napříč firmou je tak důležitá.

Tomu pomáhá i podstata služby, která se podobá klasickému Facebooku, od kterého je ale oddělená. Umožňuje ale jak komunikaci skrze příspěvky a skupiny, tak i skrze klasický chat či videohovory.

Ostatní firmy Facebooku příliš nevěří

V nedávné anketě mezi americkými firmami ale řešení od Facebooku pohořelo, naopak silně rostl Microsoft se svou službou Teams. Workplace byl negativně vnímán co se týče bezpečnosti, spolehlivosti i kompatibility s dalšími systémy a pouze mizivé množství firem jej dle průzkumu plánuje nasadit.

Klepněte pro větší obrázek
V rámci USA používá Workplace by Facebook přibližně 1 % z dotázaných firem (více).

Facebook v roce 2018 prodělal několik skandálů týkajících se soukromí svých uživatelů a je tak logické, že na pozoru se mají i firmy. Služba je také známá svým poměrně zbrklým vývojem softwaru, kdy neustále nasazuje novinky, které ne vždy musí fungovat spolehlivě, což se týká i podnikových funkcí, jako je Business Manager apod.

O problémech Facebooku jsme se bavili v Týdnu Živě:

Zdroj: Adweek

Diskuze (9) Další článek: Tmavý Chrome přijde i na Windows, zatím je pouze v testovací verzi

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,