Netflix se pomalu rozšiřuje po Evropě, ale na těšení u nás je ještě brzy

Streamovací služba Netflix nabízející ke sledování filmy a seriály, bude letos k dispozici v dalších evropských zemích. Zatímco loni byla dostupná v USA, Kanadě, Velké Británii, Irsku a v severských zemích, ještě letos by se nabídky měli dočkat obyvatelé Holandska, Francie a Belgie. Informuje o tom The Verge. Pro Česko však zatím spuštění plánováno bohužel není.

Netflix nabízí sledování seriálů a filmů v různých zařízeních a platformách jako je PC, Mac, PlayStation 3, Wii, Xbox a také v mobilech a tabletech. Služba nabízí za měsíční poplatek sledování streamovaného obsahu. Ke službě se lze přihlásit také pomocí Facebooku. U nás se však dočkáme pouze oznámení, že služba není pro ČR dostupná. Jistou možností je spouštění přes VPN, kde se skryjete za IP adresu země, kde služba dostupná je. Korektní postup to však rozhodně není.

Nwrfilx.jpg
U nás je Netflix zatím nedostupnou službou

V Evropě se poprvé služba objevila loni, ale další evropské rozšiřování probíhá docela pomalu. Holandsko by se mělo dočkat až na sklonku letošního roku, Francie a Belgie ještě později. CEO Reed Hastings sděluje, že v posledních dvou letech se služba rozšířila po více než 40 zemích, avšak Evropa byla zatím pouze okrajová. O Česku však zatím nepadla ani zmínka.

Diskuze (7) Další článek: FBI má vlastní letku dronů. Do pěti let je bude mít každá policie

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,