Hudba, filmy, seriály | Spotify

Neuvěřitelný růst Spotify pokračuje, už jej používá 140 milionů posluchačů

Největší platforma pro streamování hudby překonala další milník – Spotify dnes oznámilo 140 milionů aktivních uživatelů. Tedy těch, kteří si službu zapnou alespoň jednou za měsíc. Takřka přesně před rokem přitom Spotify překonalo hranici sta milionů a nárůst čtyřiceti milionů za poslední rok je nečekaný. Jde o největší meziroční skok – mezi lety 2015 a 2016 přibylo na Spotify 25 milionů aktivních uživatelů. 100 milionů nových posluchačů potom Spotify nabralo za tři roky – v květnu 2014 jej alespoň jednou za měsíc spustilo 40 milionů lidí.

Spotifyactive.jpg
Počet aktivních uživatelů v posledních pěti letech (zdroj: Music Business Wordwide)

Na Spotify rovněž roste počet předplatitelů – zatímco v březnu to bylo 50 milionů, nyní se již bude toto číslo blížit pětapadesáti milionům. Za poslech hudby tak s velkou pravděpodobností platí víc než třetina uživatelů.

Nejbližší konkurenci je Apple Music, která má podle posledního údaje z WWDC 27 milionů uživatelů. Tady však nevíme, jaký je podíl posluchačů, kteří mají aktivovánu pouze tříměsíční zkušební dobu.

Diskuze (17) Další článek: Office konečně přibyl do Windows Store. Dostupné bude předplatné pro domácnosti i jednotlivce

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,