Nexus 7 jde na dračku, prodává se milion kusů měsíčně

Sedmipalcový tablet Nexus 7 je v současné době horké zboží, ať už díky výkonnému hardwaru za příznivou cenu, nebo značce Google. Jak zástupci Googlu, tak Asusu zatím o prodejích mlčeli, po úterní finanční telekonferenci za třetí čtvrtletí letošního roku však odhalili alespoň něco. Měsíčně se prý prodá přes milion kusů Nexusu 7.

Nexus 10.jpg Nexus7.jpg
 Nexus 10 a Nexus 7, dvojice tabletů od Googlu

Vše přitom začínalo postupně. Napřed se tablet vyšplhal na 500 tisíc kusů měsíčně, poté 700 kusů a nyní drží hranici blížící se milionu kusů, které měsíčně zmizí z obchodů, uvádí WSJ.

To samozřejmě stále nestačí na Apple, který vládne tabletovému trhu a za třetí čtvrtletí prodal dalších 14 milionů kusů iPadů, jak informují oficiální finanční výsledky. Google si je toho vědom, a proto vyráží do boje s ještě větší razancí.

Nedávno totiž odhalil připravovaný desetipalcový tablet Nexus 10 a vylepšenou verzi Nexusu 7, který přinese větší úložný prostor a sítě 3G. Vezmeme-li v úvahu, že se jednalo o jedny z mála nedostatků malého zařízení, čeká Google nejspíše ještě větší nášup zákazníků.

Diskuze (42) Další článek: 18 počítačů, které doporučuje sám Microsoft pro Windows 8

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,