Nintendo dosáhlo na rekordní finanční výsledky, nejlepší za posledních 8 let

Nintendo dlouhou dobu skomíralo, obzvláště po fiasku s herní konzolí Wii U. S novým pokusem vrátit se na trh s herními konzolemi v podobě hybridní mobilní konzole Switch se ale trefilo do černého a odpovídají tomu i finanční výsledky.

Za poslední třetí fiskální čtvrtletí (vánoční sezóna) si společnost Nintendo Co Ltd připsala zisk 1,07 miliardy dolarů, což je čtyřikrát více, než ve stejném období minulý rok. Z historického pohledu se jedná o nejlepší finanční výsledky za posledních 8 let.

Během posledních tří měsíců se Nintendu podařilo prodat celkem 7,2 milionu konzolí Switch, v rámci celého roku tak předpokládá, že se celkový prodej dostane až na 15 milionů kusů, tedy více než se prodalo za celou čtyřletou historii konzole Wii U (13,56 milionu kusů).

V oblasti her pro mobilní zařízení se zatím příliš nedaří, jediný větší úspěch zaznamenal pouze Super Mario Run a v rámci prodaných licencí si Nintendo trochu polepšilo s Pokémon Go.

Na duben ale Nintendo chystá zcela nový pokus o „dětskou“ šílenost v podobě papírového příslušenství Labo, díky kterému půjde vytvořit různé funkční formy příslušenství, které budou využívat vlastností Switche a jeho bezdrátových ovladačů. Jak to všechno funguje, se můžete podívat na videu.

Váš názor Další článek: Facebook blokuje reklamy na vše, co souvisí s kryptoměnami. Bitcoin nevyjímaje.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,