Nová doba: Robopes nahrazuje fotbalové roztleskávačky

Pokud sledujete univerzitní americký fotbal, možná jste si všimli toho, že některé roztleskávačky dělají kliky za každý bod, který jejich mužstvo získá. Virginia Tech se však rozhodla, že je nejvyšší čas vyzkoušet něco futurističtějšího – a tak místo půvabných dívek poslala na hřiště robotického psa.

Stejně jako roztleskávačky, i tento robot - kterého vyrobila filadelfská společnost Ghost Robotics - začne „cvičit“ vždy, když se týmu Virginia Tech Hokies podaří skórovat.

Podle Washington Post je hlavním účelem přitáhnout zájem veřejnosti k inženýrskému programu dotyčné vzdělávací instituce. A z vyjádření odborného asistenta strojního inženýrství Kaveha A. Hameda plyne, že většina ohlasů je pozitivních.

„Když vidím, že se to lidem líbí – jde o přátelské stvoření pro společnost, které bude lidem pomáhat a nikoliv někoho nahrazovat – je to velmi pěkný moment,“ konstatoval Hamed.

„Pokud má společnost takový typ věcí ráda, pojďme pracovat ještě tvrději a vylepšujme je,“ dodal.

Nezodpovězenou otázkou však zůstává, co přesně si o této změně staré vysokoškolské tradice myslí samotné roztleskávačky a do jaké míry by s výše citovaným názorem souhlasily...

Diskuze (3) Další článek: Intel pracuje na obřím soketu LGA 4677 s podporou PCIe 5.0 a pamětí DDR5

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,