Virtuální realita | HTC Vive | HTC

Nová generace HTC Vive má vyšší rozlišení a konečně se obejde kompletně bez drátů

Nová verze brýlí pro virtuální realitu od HTC se jmenuje Vive Pro a napravuje dva největší nedostatky prvního modelu. Výrobce zvýšil rozlišení integrovaného displeje a rovněž přidal adaptér, který umožní provoz kompletně bez drátů.

Změna v rozlišení není nijak razantní - z původních 2 160 × 1 200 se stalo 2 880 × 1 600. I to však pomůže ke kvalitnějšímu obrazu. U aktuálního modelu jsou totiž velmi dobře zřetelné pixely a mřížka mezi nimi. Z prvních reakcí (Gizmodo) sice vyplývá, že vylepšení není tak patrné, jak bychom si přáli, na druhou stranu ke zlepšení obrazu došlo.

Brýle mají rovněž vlastní sluchátka, takže není potřeba řešit vlastní ozvučení. K původnímu HTC Vive Pro se hodily pouze tradiční pecky nebo špunty. Běžné herní headsety s většími náušníky a hlavovým obloukem nebyly s brýlemi zrovna kompatibilní.

Velkou novinkou je adaptér pro bezdrátové používání brýlí. To není tak úplně potřeba u her jako jsou závodní simulátory, ale u pohybových či akčních her se to rozhodně bude hodit. Adaptér využívá technologii WiGig a komunikuje na frekvenci 60 GHz. I díky tomu by neměla být odezva obrazu putujícího z PC vyšší než u tradičního kabelu.

Výrobce zatím neuvedl žádné podrobnější informace o dostupnosti nebo ceně samotných brýlí. O bezdrátovém adaptéru víme, že dorazí na trh tento podzim. U brýlí tak můžeme očekávat pozdní jarní měsíce nebo léto.

Diskuze (3) Další článek: Čína vyvíjí ohromná hejna tisícovek malých dronů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,