LCD | BenQ

Nový 27" monitor Benq pro grafiky má rozhraní Thunderbolt 3 a certifikaci HDR10. Už se prodává

Beng u nového monitoru PD2720U vsadil na osvědčený IPS panel o uhlopříčce 27 palců a vysokém rozlišení 3840 × 2160 bodů. To mu poskytuje nadprůměrnou hustotou pixelů 163 na jeden palec čtvereční.

Monitor je na tom velmi dobře i po stránce barevného pokrytí, kde splňuje 95 % barevného prostoru DCI-P3, 100 % sRGB a Rec. 709. Kvalitu výrobce dokládá certifikátem pomocí softwaru CalMAN, který je k monitoru přibalen.

Velkou radost budou mít dozajisté i fanoušci HDR obsahu, protože monitor obdržel certifikaci HDR10. Dále podporuje přepínatelné režimy pro usnadnění práce, jako je CAD/CAM Mode zvýrazňující linie a tvary technických výkresů, Animation Mode vylepšující jas v tmavých oblastech a v neposlední řadě Darkroom mode optimalizující jas a kontrast pro práci v místnosti s nízkým osvětlením. Nechybí ani technologie pro ochranu zraku v podobě Low Blue Light a Flicker-Free.

Kromě DisplayPortu, HDMI a rychlých portů USB 3.1 je monitor vybaven také rozhraním Thunderbolt 3, umožňujícím napájení monitoru zároveň s přenosem audio i video obsahu. Proto je monitor vybaven i dvěma 2W reproduktory a nechybí ani vestavěný hub s porty USB 3.0. Monitor je již v prodeji za doporučenou cenu 25 699 Kč s DPH.

Váš názor Další článek: Grafik si představil Rusko z roku 2077: Levitující rezavá auta a bizarní roboti

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,