Google | Gmail | E-mail

Nový Gmail je tu! Zkontrolujte si, jestli už ho také můžete aktivovat

Google se oficiálně pochlubil novým Gmailem a vypustil jej do oběhu. Kurzíva je nicméně na místě, vylepšený pošťák totiž nemusí být okamžitě dostupný všem.

Ostatně podívejte se sami. Když se přihlásíte a klepnete na ozubené kolečko nastavení, měli byste v nabídce objevit nový odkaz pro vyzkoušení nové verze. Pokud tam nic takového nemáte, ještě nejste na řadě.

Proměna Gmail více přiblížila mobilní aplikaci a zároveň alternativnímu Inboxu. Uživatelé tak například budou moci odložit e-maily na později nebo třeba otevřít přílohy, rovnou ze seznamu všech zpráv, kde se zvýrazní.

Odložení e-mailů na později:

Gmail se zároveň pokusí připomenout staré zprávy, na které jste nijak nereagovali, přidává vylepšené chytré (předpřipravené) odpovědi, které však fungují především v angličtině, a pošťák vás také upozorní na nebezpečnou zprávu velkým červeným pruhem.

Automatické odpovědi:

Nakonec nechybí ani onen důvěrný mód, o kterém jsme psali už dříve, a v rámci kterého příjemce otevře zprávu až poté, co mu na mobil dorazí heslo. Jedná se tedy o takový dvoufaktor na konkrétní zprávy, u kterých chcete mít jistotu, že si ji přečte jen konkrétní osoba a nikoliv třeba její manželka.

Důvěrný mód a automatické smazání zprávy:

V rámci této funkce můžete nastavit i to, aby zpráva po určitém čase zmizela. Příjemce ji nebude moci standardním způsobem vytisknout a uložit, snímek obrazovky ale pochopitelně udělat může.

Nový Gmail nakonec vedle hromady dalších drobností nabídne ještě nový postranní panel, ve kterém se budou moci zobrazit některé jeho další služby – třeba kalendář.

Postranní panel s kalendářem:

Pokud už můžete aktivovat nový Gmail a nebude se vám líbit, skrze roletu nastavení se budete moci opět vrátit zpět k tomu starému.

Diskuze (35) Další článek: To vypadá na monitor snů: Philips Momentum 43 má obří obraz, opravdové HDR a překvapivě nízkou cenu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,