Microsoft | Hardware | Surface

Nový Surface Book je na cestě, Microsoft ukázal na Instagramu první detail

V říjnu minulého roku představil Microsoft svůj Surface Book. Špičkový notebook, který zaujal tenkou konstrukcí i netradičním zpracováním kloubu displeje. A jak vidno, Microsoft nezůstane u prvního modelu, ale chystá jeho nástupce. S prvním detailem, který s největší pravděpodobností patří druhému Surface Booku, se pochlubil na Instagramu.

surface.jpg
První detail nového Surface Book 2 (zdroj: Instagram)

Na snímku je patrná tenká podsvícená klávesnice a také nový kloub pod displejem. U první generace použil Microsoft koncept, kdy byl kloub složen z několika segmentů, které se při manipulaci s víkem ohnuly. Hlavní nevýhodou byla mezera, která vznikla při kompletní zavření víka - jednak nebyl využitý potenciál tenkého těla a navíc ani zdaleka nešlo o vrchol designu. Toho se Microsoft pravděpodobně zbaví a nejspíš vsadí na běžný kloub.

O komponentech, které by Microsoft v novém notebooku mohl využít, se spekuluje již delší dobu. Vsadit si můžeme na nové procesory Intel s označením Kaby Lake a konektory typu USB-C. Otázkou však zůstává, zda Microsoft bude nabízet výkonnější modely s dedikovanými grafikami. První generace může být vybavena upravenou verzi mobilní karty GTX 940M. V té další by mohl Microsoft vsadit na GTX 1060, kterou již najdeme třeba ve velmi tenkém Razeru Blade. Tím pádem by Surface Book dostal také herní potenciál.

Diskuze (10) Další článek: AMD potvrdilo vydání grafik Vega, letos se již nedočkáme

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,