Notebooky | Nvidia | Grafické karty

Nvidia chystá na začátek roku 2020 nové mobilní grafiky. Nabídka má být „suprovější“ než od AMD

Už se objevily informace o tom, že se přibližně v polovině příštího roku dočkáme nových výkonných desktopových grafických karet řady GeForce RTX 3000. Ještě předtím by se ale v noteboocích a dalších zařízeních měly objevit nové mobilní grafické karty.

Současná nabídka mobilní grafik od Nvide se rozšíří hlavně o modely „Super“, kterých jsme se nedávno dočkali na desktopu. Budou vyplňovat případné mezery mezi aktuálními modely nebo přímo nahradí starší kousky.

csm_N18E_refresh_super_7da1f1ac3b.jpg
Uniklá fotografie chystaných mobilních grafik od Nvidie (Zdroj: Notebookcheck)

Dle informací webu Notebookcheck dostanou novější karty nejen více cuda jader a případně i vyšší frekvence, ale také rychlejší paměti GDDR6, podobně jako jsme toho byli svědky u desktopových verzí „Super“. Zvýšit by se měla i kapacita, u výkonnějších verzí například z 6 GB na 8 GB. K dispozici je zatím pouze neoficiální obrázek s kódovým označením jednotlivých karet, které by dle spekulací měly označovat modely GeForce GTX 1650 Super, RTX 2060 Super, RTX 2070 Super a RTX 2080 Super.

Aktualizované grafiky by se měly objevit v prvních zařízeních v březnu příštího roku a měly by konkurovat modelům Radeon RX 5000M od AMD.

Diskuze (6) Další článek: Facebook se vrhl do nové oblasti. Má aplikaci, ve které můžete tvořit meme

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,