Nvidia se vrací do normálu a roste jí příjem. Nejvíce pomáhá herní segment

Nvidia zveřejnila finanční výsledky a tentokrát se jedná o pozitivní zprávy. V minulém čtvrtletí se totiž vyrovnávala s výraznějším poklesem obratu, který byl způsoben pádem zájmu o těžení pomocí grafických karet, protože ceny kryptoměn se tehdy propadaly k velmi nízkým hodnotám.

Tržby Nvidie se za minulé čtvrtletí dostaly na 2,58 miliardy dolarů, což je mezičtvrtletní zvýšení o slušných 17 %. Zisk za stejné období byl 552 milionů dolarů. Pokud jde o rozdělení na jednotlivé segmenty, nejvíce pomohli hráči, kteří nakupovali více grafických karet a obrat z této oblasti oproti minulému čtvrtletí vzrostl o 24 %. Mírně se dařilo růst i v oblasti datacenter, kde to bylo o 3 %. Rekordní růst byl ale v automobilové oblasti, kam Nvidia dodává hardware pro provoz autonomních systémů a kde se příjem vyšplhal už na 200 milionů dolarů.

Dle vyjádření šéfa Nvidia Jensena Huanga se jedná o nové normalizované čtvrtletí a i když se tak meziročně stále jedná o pokles obratu o 17 %, s rostoucím trendem se v příštím čtvrtletí očekává, že meziroční pokles už bude pouze jednotky procent. 

V příštím čtvrtletí Nvidia plánuje obrat ve výši 2,9 miliardy dolarů, což reprezentuje o 8,8 % méně, než ve stejném třetím fiskálním čtvrtletí minulého roku. Vzhledem k pozitivnímu vývoji se hodnota akcií Nvidie na veřejné burze zvýšila o téměř deset procent.

Diskuze (4) Další článek: Atomový reaktor Kilopower může být za tři roky připravený k misi na Mars. Nebo i někam dál

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,