NXP koupilo od Marvellu divizi pro Wi-Fi a Bluetooth technologie za 1,8 miliardy dolarů

Jedna z významnějších akvizici v letošním roce v oblasti technologií se odehrála mezi společnostmi NXP a Marvell, které patří mezi špičky v oboru vývoje a výroby polovodičů a dalších technologií.

Společnost NXP Semiconductors sice nekoupilo celou firmu Marvell, ale pouze její část, konkrétně divize pro bezdrátové technologie Wi-Fi a Bluetooth/BLE. Za akvizici zaplatilo NXP celkem 1,76 miliardy dolarů.

Pro NXP dává tato akvizice velký smysl, protože si buduje velkou nabídku a platformu technologií pro IoT a další segmenty a akvizicí získá nejen další funkční byznys, který sám o sobě nyní generuje kolem 200 milionů dolarů ročně, ale také patenty a přibližně 500 zkušených lidí.

NXP má v plánu zvýšit obrat na dvojnásobek do roku 2022, čemuž odpovídají i nedávné velké akvizice v podobě společnosti Aquantia, která se specializuje na datové sítě pro automobily (452 milionů dolarů) nebo Avera Semi, která se zabývá vývojem řešení na bázi ASIC. (650 milionů dolarů).

Váš názor Další článek: Revolut spustil Apple Pay a vylepšil podporu Google Pay. Aktualizováno: už to jde i s Mastercard z ČR

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,