Oficiálně: Windows 9 bude mít premiéru 30. září

Tak už se konečně oficiálně potvrdila informace, že nový systém Windows 9 bude odhalen 30. září. Microsoft totiž rozeslal americkým médiím pozvánku na tiskovou konferenci, kde se tak stane. Bude to v San Francisku a Microsoft láká, že uslyšíme, co nového připravil pro Windows a firmy.

811030459

Zaměření tiskovky je tedy jasné – nový systém Windows a důvody, proč na něj mají firmy přejít. Na Windows 8/8.1 se totiž firmám vůbec nechce a podniky zpravidla spokojeně setrvávají u Windows 7. Výrobci notebooků jim jdou navíc vstříc a nabízí firmám stroje se starším systémem. Pro Microsoft je proto velmi důležité prezentovat Windows 9 jako další vhodný krok pro upgrade.

V rámci tiskové konference se očekává uvolnění tzv. Windows technical preview, neboli ukázkové vývojářské verze Windows 9. Už podle dřívějších informací by se mělo jednat o verzi určenou pro firmy, což jen potvrzuje hlavní cílení Microsoftu. Ostatně, i ty hojně diskutované proměny uživatelského prostředí, jdou vstříc konzervativnějším firemním uživatelům a efektivnějšímu využívání desktopu. 

Diskuze (57) Další článek: Zoner Photo Studio 17: Kosmetika, DLNA a Mapy.cz

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,