Petr Kukol: Jak mě přijal Bill Gates [Connected]

Programátor Petr Kukol ještě před revolucí emigroval z Československa a v Silicon Valley prošel firmami jako Borland, Microsoft, Google či VMware. Zde je jeho příběh.

„Dříve jsem rozhodně takový nebýval. Asi jako většina programátorů jsem toho na veřejnosti moc nenamluvil. Teď jsem ale upovídaný až moc, takže mě případně zastavte. To mě naučil život. Když se člověk kamarádí s Billem Gatesem a podá si ruku s americkým prezidentem, otrká se,“ říkal před natáčením tohoto dílu Connected český programátor Petr Kukol. A má pravdu, povídat umí skutečně poutavě a především má o čem.

Petr pracoval pro Borland v dobách jeho největší slávy, několik let strávil ve výzkumném a vývojovém centru v Microsoftu, kde měl mimo jiné na starost implementaci Javy pro Windows, pracoval na přenosu a ukládání dat mezi CERNem a Caltechem, v Googlu stál u zrodu operačního systému Chrome OS a v současné době vyvíjí ve VMware nástroje pro virtualizaci.

Ve Spojených státech žije už dlouhá léta, emigroval tam ještě před revolucí. Velkou část své pracovní doby tráví v jednom ze svých čtyř domů. Dva z nich ale chce prodat a ponechat si jenom ty v Las Vegas a Phoenixu. Poušť ho totiž přitahuje a cítí se v ní nejlépe.

Na pořadu spolupracujeme s UPC a SAT Plus. Starší díly můžete sledovat zde.

Předchozí díly Connected

Další videa Petra Kukola z YouTube

Diskuze (27) Další článek: Nejlepší program pro tvorbu prezentací

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,