Apple | Historie | iPhone

Podívejte se, jak vypadala obří vývojářská deska pro první iPhone

Při tvorbě nových miniaturních produktů se vývoj většinou začíná od větší vývojářské desky, která obsahuje všechny důležité komponenty, ale také spoustu servisních portů a další nadbytečné části. Web The Verge se dostal opravdu k unikátnímu kousku - vývojářské desce pro první iPhone od Apple.

Vzhledem k tomu, jak byl projekt iPhonu utajovaný, lze předpokládat, že se k této desce dostal jen velmi omezený počet lidí. Červená deska pro prototyp iPhone M68 je z roku 2007, tedy z toho samého roku, kdy Steve Jobs slavně představoval první iPhone.

Jak lze vidět, deska má port i pro samotný displej, díky čemuž bylo možné vidět reálnou velikost rozhraní a případně i zkoušet dotykové funkce a tlačítko Home. Nechybí slot na kartu SIM, další čipy pro bezdrátovou komunikaci i s velkými anténami, oddělená kamera, sériový port, úložiště flash, ethernetový port, mini USB a další části. Deska má i komponentní video výstup, takže k ní šlo připojit i velkou obrazovku.

Dle informací už dnes Apple takto velké vývojářské desky nepoužívá a přešel na jen trochu zvětšený formát finálních verzí iPhonů.

Diskuze (11) Další článek: Na Ulož.to lidé veřejně nahrávají i firemní hesla, smlouvy nebo výplatní pásky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,