Praha | Fotky | Panorama

Podívejte se na obří gigapanorama Prahy: Selfie tyčky, mobily turistů a další střípky z hlavního města

Na webu gigapanorama.cz se nově můžete kochat obřím panoramatickým snímkem Prahy pořízeným z věže Staroměstské radnice. Pokud čtete Živě.cz pravidelně jistě si na něj pamatujete, na sklonku června si jej totiž v ořezané a vytištěné podobě mohli prohlédnout návštěvníci prvního českého Maker Fairu.

113c16ed-73f3-4ac0-97bb-675f57d057d9
Praha jako na dlani. Kolik najdete selfie-tyček na Staroměstském náměstí?

Webová verze se zbavila rozměrových kompromisů, a tak si nyní můžete v prohlížeči prohlédnout celou Prahu počínaje turisty dole na náměstí, kterým se můžete pokoušet číst displeje jejich mobilních telefonů (ale půjde to jen těžko – většinou je mají připevněné na mohutných selfie-tyčkách), a konče panelovými sídlišti na horizontu.

a8e25fb0-90c9-4aa9-9705-85def6f0cfda
Letos v červnu ve vytištěné podobě na pražském Maker Fairu

Celý snímek má dohromady 405 gigapixelů a skládá se z 8 000 složených fotografií z profesionální zrcadlovky. Skládání takového kvanta dat dohromady byl pochopitelně poněkud náročnější proces než váš západ Slunce na dovolené, a tak se o hardware postaraly výkonné mašiny od Fujitsu, která celou tuto legraci sponzorovala. I tak se celý proces protáhl na dlouhé tři týdny.

Další panoramata z celého světa najdete na webu 360cities.net

Takže všeho nechte, nechť se pozastaví budování národního HDP, protože nastal čas odpolední prokrastinace v gigapanoramatu Prahy.

Diskuze (3) Další článek: Facebook dokáže reklamy zacílit na jednotlivé domácnosti. Všem členům rodiny pak dokáže podbízet jednu věc

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,