Hry | Blizzard

Používáte Windows XP nebo Vista? Hry od Blizzardu si už brzy nezahrajete

V únoru jsme si poprvé mohli přečíst zprávy o tom, že Blizzard plánuje ukončit podporu pro systémy Windows XP a Vista u většiny ze svých her – World of Warcraft, Starcraft 2, Diablo 3, Heartstone a Heroes of the Storm. Nyní Blizzard tento záměr oficiálně potvrdil – s hraním na těchto systémech se mohou rozloučit uživatelé od letošního října.

Standardní podpora pro tyto systémy byla Microsoftem ukončena již v roce 2009, respektive 2012. Mnoho hráčů se však na XP a Vistu spoléhalo i po těchto datech a Blizzard tak nabízí podporu i pro hry běžící na 16 let starém systému. S ubývajícím množstvím hráčů se však nevyplácí udržovat vývojové týmy pro takto staré systémy a Blizzard od nich svoje hry zkrátka odřízne.

Vzhledem k tomu, že všechny zmíněné hry vyžadují ke svému spuštění online klient, nebude existovat ani žádná šance, jak hry využívat například ve starší verzi na Windows XP nebo Vista.

World of Warcraft: Legion:

Diskuze (6) Další článek: Amnesty International: technologické firmy přestaly pro baterie využívat kobalt z Konga, který těží děti

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,