Prague City Cargo: Huawei bude ve spolupráci s Prahou vyvíjet chytrou nákladní tramvaj

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 2

Názory k článku

02. 06. 2017 15:12

autonomní ve smyslu bez řidiče možná ano, ale něco co by nahradilo ty dva chlapíky v montérkách tahající se s těmi popelnicemi k tramvaji stejně nevymyslí Lepší by bylo něco jako potrubní pošta pro odpadky. Nebo ještě lépe, lepší (neviditelná a recyklovatelná) obalová technika. Všechny ty visačky a barevné obaly nahradit QR kódy a jak bych se na nějakou unifikovanou bílou papírovou krabici podíval, v brýlích by se mně na ní vykreslil virtuální designový obal ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
02. 06. 2017 12:02

Kolejová vozidla mají vždy navrch ohledně autonomního řízení (bez strojvůdce), případně v použití AI. Logicky koleje omezují jejich pohyb jen stanoveným směrem a ostatní jim musí dát přednost.
> Já si za sebe jen dovolím rýpnout do následující věty a efektivity vůbec "Aby města dokázala postoupit na další úroveň efektivity a zlepšit podmínky v mnoha oblastech, musí být chytřejší." nemusí, chytřejší a především ohleduplnější mají být lidé, obyvatelé daného města. Člověk je živočich, má své biologické hodiny a prostě není možné neustále zvyšovat efektivitu, výkonnost nad rámec, kdy se celá civilizace zblázní. Život se má prožít ne propočítat a sečíst jako u účetního.
> Mám sen, chtěl bych zase jít městem, kde mě nesleduje žádná kamera, nevidím ozbrojené policisty, nikdo nikam nespěchá a všichni jsou k sobě tolerantní. Velice pochybuji, že efektivita, elektronika, zákazy, příkazy, nařízení a vyhlášky něco takového přinesou, tak jdu raději do lesa, tam to mám.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor