Technologie | LG | Projektory

První 4K projektor od LG: nabídne i HDR a nepřehání to s cenou

LG se pochlubilo svým prvním projektorem s rozlišením 4K. Projektorům se na Živě.cz sice standardně moc nevěnujeme, to je doména kolegů z webu AVmania.cz, ale novinka LG stojí za zmínku. Tenhle lákavý kus techniky totiž nabídne nejen 4K rozlišení, ale také podporu HDR a cenou chce vyřadit současnou 4K konkurenci.

Model HU80KA má být prémiovým, ale stále cenově přijatelným zařízením, které nabídne až 150palcovou úhlopříčku (3,8 m) s podporou 4K a HDR10. Projektor by se měl pochlubit také solidním světelným tokem 2500 lumenů.

Projektor můžete postavit na podlahu, namontovat na zeď či připevnit ke stropu, má skvělý obraz z jakékoliv pozice. Nechybí dva integrované sedmiwattové reproduktory, pro pořádnou zvukovou kulisu pravděpodobně budete chtít doplnit vlastní repro sestavou. Mezi zvukové výstupy patří optický, HDMI i Bluetooth.

Samotný projektor bude umět přehrát spoustu videoformátů z flashky či externího disku, připojit můžete i externí klávesnici a myš. V zařízení totiž najdete operační systém webOS, který mají i klasické televize od LG, takže budete mít pod palcem i celou řadu aplikací. Nechybí ani připojení k internetu, projektor tak zcela nahradí chytrou televizi.

Přesnou cenu LG zatím neprozradilo, ale hodlá ji nasadit tak, aby byl levnější než 4K projektory konkurence a zcela určitě pod hranicí 2000 dolarů. U nás tedy čekejme cca 45-50 tisíc korun.

Diskuze (23) Další článek: Surface Laptop: Takto si Microsoft představuje notebook

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,