První stroj od Toshiby s Core M: slibné 2 v 1 Portégé Z20t

Toshiba uvedla svůj první notebook s procesorem Core M. Mohli bychom napsat i tablet, protože se jedná o zástupce zařízení 2 v 1, který nabídne obě možnosti využití. Konstrukce je řešena formou „vše v tabletu“ plus klávesnicový dok. V tomto případě však dok nabízí hodně zajímavou výbavu. Toshiba svou novinkou Portégé Z20t totiž cílí především na firmy, a tak na základnu přidala i klasické porty LAN nebo VGA.

352940097 
Tenký 2 v 1 s Core M, kterému se do základny vešel RJ-45 (a z druhé strany VGA)

Tablet nabídne Full HD displej s úhlopříčkou 12,5", který je pochopitelně IPS a spolupracuje s příplatkovým digitizérem od Wacomu. Uvnitř pracuje Core M s bratrskou grafikou HD Graphics 5300, kterým udělá společnost až 256GB SSD a 8 GB paměti. Tloušťka je pouhých 8,8 mm a hmotnost 799 g.

529749936 349908609 
Vyberte si ovládání kurzoru: dotykovým displejem, touchpadem nebo trackpointem • základna rodlouží výdrž až na 16 hodin, má v sobě druhý akumulátor

Připojitelná klávesnice osahuje rozšiřující akumulátor, který prodlouží výdrž tabletu na dvojnásobek – konkrétně z osmi na šestnáct hodin. Dále je osazen solidní porcí konektorů – plnohodnotné HDMI doplňuje i analogový výstup, který se může hodit při prezentacích na starší projektory, dále tu máme dva USB 3.0 a kupodivu i gigabitový RJ-45. S klávesnicí celková hmotnost vzroste na 1,59 kg a tloušťka činí 21 mm.

Ve výbavě dále potěší Wi-Fi standardu ac, Bluetooth 4.0 a ve vyšší verzi i vestavěný 3G/4G modul. Vypadá to na zajímavý stroj, zájemci o něj si ale musí ještě počkat. Portégé Z20t nestihne předvánoční trh a bude v obchodech až v prvním čtvrtletí následujícího roku. Za jakou cenu zatím nevíme. 

Diskuze (10) Další článek: Jak se dělají mapy HERE: Jeli jsme autem plným senzorů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,